Президентът Румен Радев се срещна с посланик Джим О‘Брайън - ръководителя на

...
Президентът Румен Радев се срещна с посланик Джим О‘Брайън - ръководителя на
Коментари Харесай

Радев разказа как работи БГ прокуратурата на координатора за санкциите в Държавния департамент -

Президентът Румен Радев се срещна с посланик Джим О‘Брайън - ръководителя на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати.

Двамата са разискали " провеждането на почтени парламентарни избори, създаването на законодателната рамка, нужна за използването на Плана за възобновяване и резистентност, процеса на присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване и Шенген, както и енергийната диверсификация ", оповестяват от " Дондуков " 2.

" Българското общество чака от прокуратурата съответни дейности по импортираните от служебните държавни управления през предходната година редица сигнали за осъществени нарушавания в ръководството, което е наложително изискване за връщането на доверието в институциите ". Това е декларирал президентът по време на срещата си с посланик Джим О‘Брайън.

Държавният глава е оценил високо " поддръжката, която гражданското общество у нас получи по линия на Закона Магнитски " и е подчертал " нуждата от действителна политическа воля за осъществяване на промяна в системата на правораздаването ".

Такава промяна ще сътвори качествено нова бизнес среда в България, условия за привличането на стратегически вложения и на първо място ще укрепи държавността, уточни Румен Радев.

Президентът е декларирал още, че " мощна стопанска система, проспериращо общество и свободни медии могат да се градят единствено на върховенството на правото и това изисква битката с корупцията да не е подвластна на политически или други съображения ".

Посланик Джим О‘Брайън e на посещаване в София от 30 до 31 август. Той ще организира срещи с представители на българското държавно управление и с членове на интернационалната бизнес общественост. " С тях той ще беседва по тематики, свързани с насърчаването на транспарантна и удобна бизнес среда, подпомагането на директните задгранични вложения и усилването на върховенството на закона ", оповестиха по-рано през днешния ден от посолството на Съединени американски щати в София.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР